Toegang medische informatie tijdens coronacrisis – Huisartsenpraktijk Hage – Groningen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Hage
Johan Dijkstralaan 3 9744 DA
Groningen

Toegang medische informatie tijdens coronacrisis

Toegang tot uw medische informatie door huisartsenpost tijdens de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u graag snel helpen. Het is daarom belangrijk dat zij uw medische gegevens kunnen bekijken. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Tijdelijk toegang tot uw medische gegevens

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Misschien deed u dat ook nog niet. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken.

Uw keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? Dan kunt u dit drie verschillende manieren doen:

  1. U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
  2. U geeft onze huisartsenpraktijk een ingevuld toestemmingsformulier of
  3. U legt uw keuze online vast via volgjezorg.nl/toestemming

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website Volgjezorg. Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.